jueves, 11 de noviembre de 2010

Les entrevistes (I)

Consisteixen en un joc de preguntes i respostes mitjançant el qual podem conèixer amb més profunditat la manera de ser d’un personatge conegut o famós, o endinsar-nos en la manera de pensar o creure d’una persona sobre una qüestió determinada.

Les claus per a fer una bona entrevista:

·        Conèixer i informar-se sobre els trets principals de la biografia de la persona a entrevistar
·        Haver estudiat el tema sobre el qual es demana opinió
·        Buscar una persona que realment interessi conèixer la seva opinió sobre un tema determinat
·        Les preguntes són la clau de l’entrevista. Aquestes:
o       No poden ser de resposta òbvia –tothom coneix o imagina la resposta-
o       No han de ser massa rebuscades
o       Han de permetre saber què pensa o quina és la opinió de l’entrevistat sobre un tema específic o sobre la manera de ser


ACTIVITATS
Seguint aquestes pautes anteriors respon les següents preguntes:

1.- Fes un llistat de deu persones vinculades a l’institut a les quals podries fer una entrevista i destaca perquè creus que seria interessant fer-los-hi.

2.- Fes un llistat de deu persones del teu poble a les quals podries fer una entrevista i destaca perquè creus que seria interessant fer-los-hi.

3.- Fes un llistat de deu persones de la teva comarca a les quals podries fer una entrevista i destaca perquè creus que seria interessant fer-los-hi.

4.- Fes un llistat de deu persones de Catalunya a les quals podries fer una entrevista i destaca perquè creus que seria interessant fer-los-hi.

5.- Per la propera sessió porta, retallades, dues entrevistes aparegudes en diaris o revistes –indica, en un marge,  d’on has tret l’entrevista-.

No hay comentarios:

Publicar un comentario