viernes, 19 de noviembre de 2010

Les entrevistes (II)

Qualsevol persona pot ser entrevistada però potser no tothom és adequat pel tipus d'entrevista que es vulgui realitzar. En altres paraules, no tothom sap o coneix un tema determinat, en té opinió, o té prou interès la seva resposta de cara al què es pregunta. És per això que cal:
  • Rumiar bé què volem aconseguir amb una entrevista (per exemple, tenir una opinió d'un especialista, o bé, simplement, obtenir una resposta ràpida i breu per a poder-ne fer, després, una enquesta)
  • Cercar la persona ideal per a fer l'entrevista
  • Informar-nos sobre aquesta persona i fer una presentació prèvia, de 4 o 5 línies, que ens la descriurà i ens il·lustrarà de com és i què fa
  • Dissenyar una bateria de preguntes que farem a l'entrevistat
  • Ser prou espavilats com per generar més preguntes depenent de les respostes de l'entrevistat
ACTIVITATS
  1. Del llistat de persones que vas pensar que podries entrevistar vinculades a l'institut, escull-ne una i, seguint les indicacions anteriors, fes-ne una presentació i un llistat de possibles preguntes (entre 15 i 20).
  2. Ídem a l'anterior però pensant en una persona del teu poble.
  3. S'acosten les eleccions i saps que ha de venir algun polític important al teu poble. Fes un llistat de 10 preguntes que, com a periodista i veí del poble t'afectin o pensis interessa a la gent, i que li faries quan l'entrevistessis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario